Beyond Plan B: ruimtelijke perspectieven voor de Rijnregio’s

Hoe kan een verandering in de strategie eruit zien? Met Beyond Plan B starten we de zoektocht naar antwoorden en ruimtelijke argumenten. We willen niet een abstracte discussie over de crisis, maar de toekomstige uitdagingen in verband met de ruimtelijke perspectieven leiden. Beyond Plan B is gericht op actie voor de regio's in het stroomgebied van de Rijn.

Beyond Plan B is het project van een interdisciplinair team van economen, architecten en stedenbouwkundigen, die de noodzaak om uit te gaan van hun respectieve comfortzones van de individuele disciplines en samen te brengen kennis en ervaring van economen, ondernemers, politici en ruimtelijke disciplines ziet. Ons doel is om een discours over gemeenschappelijke cursussen van de actie te organiseren initiëren en inhoud te ondersteunen tot de zomer van 2014 door middel van de resultaten van onderzoek en analyse.

Het project heeft tot nu toe vier partnerregio's gevonden langs de Rijn: metrophole Ruhr, Regio Köln-Bonn, Region Rhein Neckar en Deltametropool.

Zie voor meer informatie de website of mail Matthias Rottmann.

Beyond Plan B is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.