De Zwarte Hond verwelkomt Ellen Schindler in haar directie

De Zwarte Hond breidt haar directieteam uit met Ellen Schindler als CEO | partner. Samen met Jeroen de Willigen en Eric van Keulen zal Ellen zich richten op inhoudelijke en creatieve continuïteit, maar vooral ook op de toekomst van het bureau. 

De wereld verandert snel en wordt elke dag complexer. Architectuur en stedenbouw moeten niet slechts reageren op deze veranderingen. Het gaat er om nu de leefmilieus van morgen te ontwerpen, de condities te scheppen voor de beste woon-, werk- en leeromgevingen. Dat is de drijfveer van De Zwarte Hond, en het is onze ambitie om hierin een leidende positie in te nemen. Om dit te kunnen realiseren stelde De Zwarte Hond in de afgelopen jaren zes nieuwe partners aan in Groningen, Rotterdam en Keulen. Dit partnerteam is verantwoordelijk voor alle stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen én de leiding in de vestigingen.

Met de aanstelling van Ellen zet De Zwarte Hond de volgende stap in de professionalisering. “We zijn super blij met de komst van Ellen Schindler,” zegt creatief directeur Jeroen de Willigen. “Ze heeft bergen energie en kan heel helder communiceren. Haar kennis en ondernemerszin gaan ervoor zorgen dat we een robuuster bureau zullen worden. Met haar gaan we de ambitieuze doelen die we hebben realiseren.”

Ellen Schindler werkte voorheen als partner | CEO bij Kossmann.dejong exhibition architects. Met haar strategische visie, organisatietalent en vermogen om mensen te verbinden bouwde ze Kossmann.dejong uit tot een prijswinnend internationaal bureau met projecten over de hele wereld. Vanaf 1 september gaat Ellen haar talenten inzetten voor De Zwarte Hond. Ze kijkt met enthousiasme uit naar deze nieuwe stap. “Voor mij staat De Zwarte Hond voor maatschappelijke betrokkenheid en kwaliteit.  Complexe mondiale vraagstukken, zoals duurzaamheid of mobiliteit, worden vertaald naar de menselijke maat.  ik kijk ernaar uit om daar met mijn kennis en ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren.”