Health Hub Roden

Health Hub Roden is a multi-tenant building where various knowledge and other institutes and organisations are working together on the theme of Healthy Ageing: growing up and growing old healthily. De Zwarte Hond has transformed the interior of the second floor into a flexible, open space where researchers, lecturers, students, businesses, and care and welfare establishments can collaborate on research and innovative solutions for problems encountered in everyday practice in the health sector.

The layout of the existing laboratory no longer met the requirements. The laboratory and office space needed to be connected in order to exchange and process research data but, at the same time, researchers needed to work in a quiet environment. De Zwarte Hond’s design divides the floor into two areas, laboratory and office, separated by a glass wall. This creates openness and transparency, but also tranquility in the laboratory. The total work area is flexible and has an open character in which different atmospheres and working spaces are created. People can work individually or as a team. Business staff and students share the space, which stimulates interaction and the exchange of knowledge between the business and education sectors.

Health Hub Roden 1
Health Hub Roden 2
Health Hub Roden 3
Health Hub Roden 4
Health Hub Roden 5
Health Hub Roden 6
Health Hub Roden 7

details

Project
Health Hub Roden
Location
Roden, NL
Size
1550 m²
Period
2015-2016
Client
Health Hub Roden
Discipline
Architecture
Program
Work
Status
Completed
Photography
Harry Cock
More info
bd@dezwartehond.nl