Redesign of Plein Tiel

Plein Tiel was originally an inland harbour. When the harbour was filled in and used as a square, it acquired a specific function in the town centre. In the course of time, however, the square was used more as a through route than a square for socialising. The fragmented layout no longer did justice to its historical setting. The brief, as it stood, was to design a pedestrian catering plaza that at the same time would serve as a market place twice a week. And within the not-too-distant future to avoid inconveniencing local businesses and proprietors unnecessarily

Redesign of Plein Tiel 1
Redesign of Plein Tiel 2
Redesign of Plein Tiel 3
Redesign of Plein Tiel 4
Redesign of Plein Tiel 5
Redesign of Plein Tiel 6
Redesign of Plein Tiel 7

details

Project
Redesign of Plein Tiel
Location
Tiel, NL
Size
5018 m²
Period
2007-2008
Client
Gemeente Tiel
Discipline
Urban Design
Program
Status
Completed
Photography
Frank Hanswijk
More info
bd@dezwartehond.nl