GasTerra wint Energie Efficiency-prijs

Project GasTerra in Groningen heeft de Energie Efficiency-prijs gewonnen bij de Benelux Aluminium Award 2013 voor Duurzaam Renoveren.

Het energielabel van het oorspronkelijke gebouw van GasTerra veranderde hierbij van ‘G’ naar ‘A+’ en wordt met een ‘green lease-contract’ verhuurd aan GasTerra, een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas. Echter bij deze renovatie werd het vroegere nietszeggende gebouw in het stadsbeeld een architectonische parel, waarbij de implementering van de diverse energiezuinige technieken werden gecombineerd met performante aluminium gevelsystemen en nieuwe kozijnen inclusief driedubbel hoog-rendement glas, zonnepanelen in een combinatie van hoogglans en kleurrijkheid. Hierbij werd het oorspronkelijk metselwerk gerespecteerd en een ecologisch hoogstaande renovatie doorgevoerd waarbij in het gebouw moderne hedendaagse en multifunctionele werkplekken werden gecreeërd. Hoofdkantoor Gasterra trok bij alle juryleden onmiddellijk de aandacht en werd dan ook bevestigd door de toekenning van deze award.

De Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren is een tweejaarlijkse prijs, die gezamenlijk is uitgeschreven door het Aluminium Centrum (AC) en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland, het Aluminium Center Belgium (AluCB) en de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in België.

De Award wordt toegekend aan gerenoveerde gebouwen in België en Nederland, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast. Zowel voor Woningbouw als Bedrijfsgebouwen is een Award beschikbaar. De jury stond dit jaar onder leiding van Prof. Jan Brouwer.