Het hart van Klarendal klopt

Met prima weer en een mooi feest is het multifunctioneel centrum Klarendal in Arnhem vrijdag 31 januari officieel geopend. De opkomst was overweldigend en alle bezoekers waren zeer enthousiast over het nieuwe gebouw.

Wethouder Luuk van Geffen (SP) voltrok de openingshandeling op het Kazerneplein en daarna brak het feest los in alle ruimtes van dit spiksplinternieuwe gebouw. Rita Hermsen (projectsecretaris) meldde opgetogen op facebook: “Het was een geweldige opening met enorm enthousiasme van partners, bewoners en genodigden” en “Bedankt allen, die voor de wijk Klarendal zo veel inzet tonen en tijd steken om dit bijzondere plein met prachtige gebouwen en mogelijkheden tot het bruisend hart van de wijk maken. Geweldig!”

Het multifunctioneel centrum ligt op het terrein van de voormalige Menno van Coehoorn Kazerne. De manschappen van de infanterie hebben plaatsgemaakt voor de buurtbewoners van alle leeftijden. De oude gebouwen rond het binnenplein zijn deels behouden en het terrein met de gebouwen is nu een integraal onderdeel van de wijk Klarendal. Het multifunctioneel centrumm heeft een uiterst breed aanbod aan voorzieningen: een consultatiebureau, een kinderdagverblijf, basisschool Kunstrijk, de buurtwinkel, het buurthuis, diverse bedrijfs- en kantoorruimten, een danszaal, de kickboxschool van Fred Royers en een sportzaal volgens de eisen van NOC-NSF.

Klarendal is een Arnhemse stadswijk die vanaf de jaren zestig zienderogen achteruit is gegaan. Samen met de gemeente en bewonersgroepen besloot de woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem in actie te komen en al snel ontstond het idee om de modesector aan te grijpen om Klarendal er weer bovenop te helpen. De wijk Klarendal in Arnhem heeft vorig jaar de Gouden Piramide gewonnen. Dat is een prijs voor bijzondere bouwprojecten, die jaarlijks wordt uitgereikt aan opdrachtgevers. Multifunctioneel centrum Klarendal is het sluitstuk van het wijktransformatieproces. De wijk is volwassen geworden, aantrekkelijk voor bezoekers en comfortabel voor bewoners.

Meer Info? Ga naar het projectitem of mail architect Bart van Kampen.