Luxe appartementencomplex De Koningskaars op Schiermonnikoog

Aan de Badweg op Schiermonnikoog zijn negen luxe driekamerappartementen met tuin of dakterras gerealiseerd. Appartementencomplex Koningskaars, vernoemd naar de gelijknamige duinplant, maakt stedenbouwkundig en architectonisch onderdeel uit van het in 2008 door De Zwarte Hond gerealiseerde project De Ville Buiten.

Met de bouw van Koningskaars is gehoor gegeven aan de vraag naar ruimere appartementen op Schiermonnikoog. Het complex bestaat uit drie verdiepingen. De begane grond is verdiept aangelegd, waardoor de totale hoogte beperkt is en het gebouw een bescheiden positie inneemt in het landschap. De woningplattegronden zijn hoofdzakelijk gelijk en draaien ieder in een andere richting rondom een centrale ontsluiting.

De beleving van het bijzondere landschap en van de elementen is het uitgangspunt geweest bij het ontwerp. De inrichting van het landschap is bepaald door de  typische duinbegroeiing met doornstruiken en ‘harde’ grassoorten op dit gedeelte van het eiland. Koningskaars staat solitair in dit duinlandschap zonder erfafscheidingen.

Koningskaars is zo ontworpen dat zij mooier wordt naarmate weer, wind en zand invloed krijgen hebben op het gebouw. Architectuur en natuur zijn optimaal op elkaar afgestemd en versterken elkaars aanwezigheid. Tegelijkertijd is Koningskaars een eigenzinnig, eigentijds en autonoom gebouw.

Klik hier voor meer foto's en informatie over Koningskaars.