Montessorischool Waalsdorp Den Haag in gebruik

Montessorischool Waalsdorp heeft een nieuw gebouw gekregen op de scholendriehoek in de Haagse jaren dertig woonwijk Benoordenhout. Het door De Zwarte Hond ontworpen gebouw is deze zomer in gebruik genomen. Het gebouw past goed in de wijk, maar heeft ook een karakteristiek eigen gezicht. De ruimtelijke, flexibele binnenwereld biedt de school een optimaal onderkomen voor haar Montessori onderwijs.
 
De school ligt samen met twee andere scholen op een door lindebomen omzoomde driehoek. Nauwe straatjes en bakstenen jaren dertig woningen typeren de wijk. Behoud van twee grote Lindebomen en de wens de entree op de hoek te plaatsen hebben de positie van het gebouw op de scholendriehoek bepaald. Hierdoor is ook een voorplein gecreëerd wat extra speelruimte heeft opgeleverd.
De gevel is gemaakt van metselwerk met een sterke profilering, een bijzonder verband en een afwijkend steenformaat. Op de kopse kant markeren opvallende verticale ribben de hoofdentree. De kozijnen zijn gemaakt van geanodiseerd bronskleurig aluminium met een bijzondere diepe negge detaillering. Achter het metselwerk is de zonwering weggewerkt.
 

Klik hier voor meer informatie over het project.

Neem bij vragen contact op met architect Bart van Kampen.