Praktijkschool Zuidwijk nadert voltooiing

Het Praktijkcollege (HPC) Zuidwijk verzorgt praktijkonderwijs voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar, ‘die beter leren in de praktijk dan alleen uit een boek’. De nieuwbouw die De Zwarte Hond in opdracht van de gemeente Rotterdam voor de school ontwierp nadert zijn voltooiing. Deze zomer wordt het pand opgeleverd, zodat het in september, bij het begin van het nieuwe schooljaar, in gebruik kan worden genomen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de gevel en het interieur.

Het Praktijkcollege wordt een stoer en herkenbaar gebouw, dat aansluit op het karakter van de omgeving en waarin de fraaie ruimten van het praktijkonderwijs het middelpunt zullen vormen. Deze ruimten liggen als transparante dozen rondom het centrale hart. Vanaf de omloop op de verdieping is er overal zicht op het praktijkonderwijs. Het centrale hart zorgt ervoor dat iedereen zich goed kan oriënteren en maakt het gebouw bovendien zeer flexibel en gemakkelijk aanpasbaar. De diepe negges aan de buitenkant geven het gebouw plastiek. Het glas in het dak ligt op het noorden waardoor het gebouw in de zomer koel blijft. Op het dak komen ook zonnecellen.

De school zorgt ook voor verbondenheid met de buurt. Buurtbewoners zullen worden uitgenodigd om gebruik te maken van het restaurant en de fietsenmaker.