Willem Hein Schenk trekt zich terug uit dagelijkse leiding De Zwarte Hond

Per 1 januari 2019 zal Willem Hein Schenk (1962) zich terugtrekken uit de dagelijkse activiteiten van De Zwarte Hond. Hij heeft hiertoe eerder dit jaar besloten in goed overleg met de overige partners. Vanwege zijn omvangrijke ervaring en netwerk zal Willem Hein als adviseur betrokken blijven bij het bureau.

Willem Hein: “Het gaat goed met het bureau. De strategische beslissing om de afgelopen jaren een groter en jonger partnerteam te formeren werpt z’n vruchten af. Daar ben ik trots op. Het biedt mij de kans om enkele persoonlijke fascinaties te volgen. ik zal daar in het voorjaar van 2019 nadere invulling aan geven.”

Willem Hein is sinds 1992 werkzaam in het bureau en werd in 1997 partner. Als architect was hij verantwoordelijk voor vele woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten. Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van de branchevereniging voor architectenbureaus BNA. Momenteel werkt hij o.a. aan Het Landhuis op Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Jeroen de Willigen, creatief directeur van De Zwarte Hond, looft Willem Hein vooral om zijn nieuwsgierigheid. “Willem Hein is als geen ander in staat om zijn omgeving onbevooroordeeld en open vragen te stellen. Waarna hij zorgvuldig en genuanceerd tot een mening komt, waar bijna iedereen zich in kan vinden. En zo gaat hij ook als architect te werk. Daarom ben ik ook ontzettend blij dat Willem Hein, zij het op een andere manier, aan ons bureau verbonden blijft."

Wij hebben begrip en ook bewondering voor de stap die Willem Hein wil nemen. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons bureau is groot geweest. Wij wensen hem alle plezier en succes toe met het ontwikkelen van zijn nieuwe plannen.