Bijzonder gevelkunstwerk voor Het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer

Het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer begint steeds meer vorm te krijgen. De gevel van het volume dat over de centrale straat uitsteekt, is bekleed met bronskleurige geanodiseerde aluminium elementen. Deze zijn voorzien van een bijzonder kunstwerk. Op de platen is een geperforeerd patroon afgebeeld dat is ontworpen door Johanna Hondelink en Liesel Bonhage van ontwerpbureau ‘City as Archive’. Inspiratie voor het patroon vormen de bloemen van de tropische plant Heliconia, veelvuldig geschilderd door de Franse schilder Henri Rousseau. De Heliconia staat symbool voor de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer, die van oudsher een internationaal samengestelde bevolking kent.

Het volume markeert de ingang van het gebouw. De opvallende centrale straat in Het Kielzog verbindt én scheidt aan weerszijden de verschillende functies. Deze interne straat is van twee kanten bereikbaar; via de pleinzijde aan de noordkant en via de ‘groene’ zijde aan de zuidkant.

In het gebouw zullen gemeente, bibliotheek, muziekschool en theater gehuisvest worden. De eerste fase van de bouw is bijna gereed. De voorzijde van de gevel is bijna af en ook het interieur krijgt langzaam de definitieve vorm. 
 

Klik hier voor meer beelden en informatie over het project.

Neem voor meer informatie contact op met Henk Stadens.