BREEAM In-Use excellent onderkomen voor DNV GL

Het mondiaal werkende Noorse classificatiebureau DNV GL (waarin ook KEMA is opgegaan) krijgt een nieuw onderkomen in het voormalige TenneT gebouw in Arnhem. Het 9.500 m2 grote gebouw zal met een  BREEAM In-Use Excellent certificaat worden opgeleverd. Het exterieur van het eind jaren tachtig  door Broekbakema ontworpen gebouw blijft hierbij in tact, op de nieuwe transparante gevel van het plaza na. Dit plaza wordt het nieuwe hart van het complex en tevens de blikvanger die het gebouw een fris uiterlijk geeft, passend bij DNV GL. Het plaza is tevens de entree. Hier komen alle medewerkers het complex binnen en ontmoeten elkaar, ze spreken er af in het restaurant voor een gezamenlijke lunch of voor een vergadering in het meeting centre. Vanaf het plaza is door de volledig glazen gevel uitzicht op de mooie natuur van de groene Arnhems Buiten waarin het complex ligt. Een neutrale, lichte gietvloer versterkt het frisse transparante karakter van het plaza. Ankerstukken zoals de balie, de trap en aanlandplekken zijn uitgevoerd in licht gefreesd eikenhout. Als entreewand is een ledwand ontworpen waarop het grote werkgebied van DNV GL zichtbaar is.

Het gefreesde eikenhout markeert in het gehele gebouw de plekken waar medewerkers elkaar ontmoeten: aanlandplekken zoals coffeecorners, (informele) overleghoeken en reproruimtes. De gefreesde strepen zijn een verwijzing naar het beeldmerk van DNV GL en komen ook op andere plekken in het gebouw terug, zoals op de ramen van vergaderruimten waarmee directe inkijk voorkomen wordt. De gemeenschappelijke plekken op de kantoorvloeren worden tevens gemarkeerd door de vloerkleur in DNV GL blauw. De kantoorverdiepingen zijn naast transparante concentratieruimten volledig open. Dat geldt ook voor de vleugel waarin de laboratoria zijn ondergebracht. Vanaf de doorgaande looproute hebben alle medewerkers zicht op wat er zich in de labs afspeelt.

Het gezamenlijke ontwerp van De Zwarte Hond en Powerhouse Company wordt volgens planning in september 2015 in gebruik genomen. 

Neem voor meer informatie contact op met André van der Slik.