De Zwarte Hond breidt vestiging in Keulen uit

De Zwarte Hond Köln breidt uit. Henk Stadens gaat samen met Matthias Rottmann leiding geven aan het team in Duitsland en onder andere de architectuurportefeuille verder doorontwikkelen. Daarnaast verhuist het team per 1 september naar een ruimer kantoor aan de Unter Taschenmacher 2.
 
Sinds 2010 wordt er vanuit de Duitse vestiging gewerkt aan uiteenlopende stedenbouwkundige opdrachten zoals het ontwerp voor de Hoogwaterbescherming voor de stad Regensburg en een studie naar de organisatiemogelijkheden van de groeiende woningbouwopgave in München. De daadkrachtige aanpak en frisse blik van De Zwarte Hond blijken succesvol; sinds vorig jaar werkt de vestiging in Keulen naast aan stedenbouw- en landschapsopdrachten ook aan een aantal architectuuropdrachten. Een belastingkantoor in Oranienburg en de transformatie van een oud stationsgebouw tot bruisend creatief centrum in Wuppertal zijn hier voorbeelden van. De Zwarte Hond Köln zich wil zich qua architectuur de komende jaren vooral gaan richten op woning-, en scholenbouw. Met de jarenlange ervaring opgedaan in Nederlandse projecten denkt het bureau een grote meerwaarde te kunnen bieden aan de actuele opgaven in Duitsland. Uitgebreide ervaring met DBFMO opdrachten en Building Information Modeling (BIM) zullen hiervoor worden ingezet.
 
Na vier jaar werkzaam te zijn in Duitsland kan geconcludeerd worden dat het grensoverschrijdend werkterrein De Zwarte Hond niet alleen nieuwe kansen biedt, het biedt ook kennisverdieping en een nieuw referentiekader. Dit komt tot uitdrukking in de ontwerpen van het bureau, zowel in Duitsland als in Nederland.