GasTerra onderwerp Seminar Green Lease

Duurzaam huren is in opkomst, maar nog lang geen gemeengoed. ABC Management Groep organiseert in het kader van de Dutch Green Building week een seminar over Green Lease aan de hand van de renovatie en verduurzaming van kantoor GasTerra. De vraag en het aanbod van kantorenvastgoed zijn op dit moment in Nederland niet goed op elkaar afgestemd. Er is vraag naar kwalitatief en duurzaam vastgoed op een goede locatie. Tegelijk is er een groot aanbod van leegstaande (vaak oudere) kantoren die veelal verre van duurzaam zijn.

Green Lease, oftewel een duurzaam huurcontract, biedt mogelijkheden voor verduurzaming van bestaande (en nieuwe) kantoorpanden en het duurzaam gebruiken van deze panden.

ABC Management Groep organiseert op 20 september 2012 een seminar over de Green Lease. Tijdens dit seminar komt Guus Berkhout (Triodos Vastgoedfonds) medeontwikkelaar van de Green Lease aan het woord en zal Selina Roskam (Agentschap NL) u meer vertellen over de rol van de overheid bij Green Lease. Vervolgens zal de huisvestingscase van het hoofdkantoor van gas-handelsonderneming Gasterra in Groningen besproken worden door Jacob Kielman (Gasterra).

Het hoofdkantoor van Gasterra zal in een voormalig kantoor van de ABN AMRO Bank in de binnenstad van Groningen gehuisvest worden na een zeer ingrijpende renovatie en verduurzaming van het gebouw. Jurjen van der Meer zal deze bijzondere verduurzaming en renovatie beeldend toelichten.

Het seminar vindt op 20 september plaats in de Puddingfabriek te Groningen. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via: greenlease@abcmg.nl

Bekijk hier de presentatie.