Hotel Prinsenhof Groningen Hotel van het jaar Gault & Millau

Het door De Zwarte Hond ontworpen Hotel Prinsenhof is door de onafhankelijke restaurant- en hotelgids Gault & Millau uitgeroepen tot beste hotel van Nederland. Het 34 kamers tellende hotel is gevestigd in een 600 jaar oud monument dat in 2012 is verbouwd tot hotel.
 
'Men is er bij de verbouwing goed in geslaagd om hotellerie en gastronomie te combineren met het behoud van historisch erfgoed', aldus de jury. 'In alles werd rekening gehouden met het historische karakter van het gebouwencomplex dat dateert uit de 15e tot 17e eeuw: de kleuren verf, antieke dressoirs en lampen, speciale stoffering.
 
'Prinsenhof telt 34 unieke kamers. De ene heeft een balkenplafond met open haard, vanuit de dubbele regendouche van de andere kun je de Martinitoren zien. Andere kamers hebben een hemelbed of zicht op de Prinsentuin, met heggen in de vorm van de initialen W en A. Ze staan voor stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw Albertine die deze tuin lieten aanleggen.'
Eikenhouten visgraatvloeren, graniet en Italiaans natuursteen werden veelvuldig gebruikt, maar geen 'krullen of gouden kranen'. Want volgens eigenaar Jacques Muller moest het wel een Gronings hotel blijven, zonder al die poespas.
 

Neem voor meer info contact op met Henk Stadens.