Laatste woning Smaaktuin Utrecht verkocht

De laatste woning van de Smaaktuin in Utrecht is verkocht. Dit unieke project is een mengvorm van CPO en traditionele bouw. De 37 bewoners bepalen zelf hoe hun woning eruit gaat zien, maar hebben de voordelen van een projectmatige aanpak en uitvoering.

De Smaaktuin ligt tussen groen, water, sportvelden met diverse voorzieningen en appartementen. Hoe de buurt eruit gaat zien hebben de  bewoners zelf bepaald. Al vroeg in het proces is door een groep geïnteresseerde kopers nagedacht over hun ideale buurtje. In het hierop gebaseerde stedenbouwkundige plan van De Zwarte Hond gingen drie architecten (Marc Koehler, Groosman en Partners en De Zwarte Hond zelf) aan de slag met een flexibel woningontwerp. De toekomstige bewoners konden kiezen voor een stoer pakhuis, een statig herenhuis of een lichte stadskas, verschillende gevelafwerkingen, raamindelingen, uitbouwen, opbouwen, indelingen en verschillende types buitenruimte. Door supervisor De Zwarte hond is het eindbeeld van het buurtje bewaakt. Eenheid werd gecreëerd door veranda’s en schuurtjes in één stijl en materialisering, en een gezamenlijke binnentuin.

De legio mogelijkheden maakt uiteindelijk dat iedere bewoner in de Smaaktuin een unieke, maatwerk woning krijgt, passend bij hun specifieke wensen. Met online planner van Era Contour kregen de bewoners bij het “ontwerpen” van hun ideale woning meteen een compleet kostenoverzicht. In één aanvullende sessie met “hun” architect konden de bewoners het ontwerp van hun woning nog wat aanscherpen. Dit zogenaamde Lekker eigen huis concept  betekent dus een op maat gemaakte woning, zonder keuzestress en zonder de financiële onzekerheid die vaak komt kijken bij het zelf laten ontwerpen en bouwen van een woning. Doordat de woningen collectief worden ontwikkeld is daarnaast een ook een duurzaam woon- en leefklimaat gecreëerd op buurtniveau.

De bouw is inmiddels gestart en de woningen worden in de zomer van 2015 opgeleverd. 

Neem voor meer informatie contact op met: Bart van Kampen