METRO O1O

“Iedereen is stadmaker!”

Onwaarschijnlijk maar waargebeurd.

Een graphic novel over die wereldstad aan de MaasMETRO O1O neemt je mee op reis door de geschiedenis én richting de toekomst van de stad Rotterdam. In dit rijk geïllustreerde beeldverhaal volgt auteur Abdelkader Benali de sporen naar de stad zoals die nu is: via de Dam in de Rotte, Rotterdam als waterstad en later havenstad, het bombardement en de Wederopbouw.

“De prachtige en overtuigende illustraties nodigen niet alleen uit tot lezen, maar maken dat je ook meteen aan de slag wilt gaan.” – Riek Bakker, voormalig directeur Stadsontwikkeling Rotterdam

U kunt een exemplaar van METRO O1O bestellen onderaan deze pagina.

De dam in de Rotte - Stadskaart Nadia Pepels

Wederopbouw - Illustratie Esther Malaparte

“Als je een stad leert kennen ga je ervan houden, en waar je van houdt daar zorg je voor.” – Jeroen de Willigen, partner | creatief directeur De Zwarte Hond

Het verhaal laat zien dat Rotterdam niet ontstaan is op één moment, door één persoon, maar werd gemaakt in de loop der eeuwen, door velen. En nu dus door jou en iedereen.

METRO O1O is niet alleen een meeslepende historische en stedenbouwkundige vertelling, maar ook een oproep tot actie. Het boek laat op inspirerende wijze zien hoe je invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling van je eigen straat, wijk, stad. En daarmee ook op thema’s als diversiteit, leefbaarheid, inclusiviteit, duurzaamheid en de energietransitie. Het helpt je Rotterdam beter te leren kennen, beter te begrijpen en beter te máken. Elke dag opnieuw.

Rotterdam 2050 De inclusieve stad - Illustratie Sai Rodrigues

De walvisvaart - Sterre Richard

Aan het boek werkten 19 illustratoren, 4 stadsdichters, 2 fotografen en 4 historici mee: Boy Akkerman, Marvin Bruin, Dodici, Loes van Duijvendijk, Bruno Ferro Xavier da Silva, Stang Gubbels, Vienne Lisa Haagoort, Edwin Hagendoorn, Mariana Hirschfeld, Han van der Horst. Benzokarim, Saskia de Klerk, Hanco Kolk, Vera de Koning, Esther Malaparte, Moze Naél, Nadia Pepels, Michelle Provoost, Egon de Regt, Sterre Richard, Sai Rodrigues, Simone Rots, Marcel Ruijters, Martijn van Santen, Rachel Sender, Gwen Stok, Elizar Veerman.

 • Prijs: € 29,95
  Uitgave in het Nederlands
 • Prijs: € 29,95
  Uitgave in het Engels
 • (incl. verzendkosten)
  € 0,00
 • Prijs inclusief 9% BTW

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.