Nominatie Architect van het Jaar Prijs

De Zwarte Hond is erg vereerd met de nominatie voor Architect van het Jaar 2012. De geselecteerde bureaus zijn voorgedragen door architect-directeuren van andere bureaus en de juryleden Rudy Stroink, Indira van 't Klooster en André Kempe.

De Zwarte Hond is geselecteerd voor de categorie Large samen met Benthem Crouwel Architecten, Cepezed en Concrete. Er is ook een categorie Small. In deze catergorie zijn DUS, Studio Roosegaarde, Koen van Velsen en ZUS genomineerd.

De jury vraagt van ieder bureau een bescheiden digitaal themadossier samen te stellen aan de hand van een serie vragen. Dit dossier dient mede als basis voor een gesprek van de jury met alle genomineerden op vrijdag 23 november aanstaande.

De prijsuitreiking is op vrijdag 14 december. De winnaar krijgt naast de eer een geldbedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Alcoa Architectuursystemen.

Oud-medewerkers van De Zwarte Hond hebben de prijs reeds eerder mogen ontvangen. In 2011 werd Atelier Kempe Thill gekozen tot Architect van het Jaar en in 2010 Onix architecten. Wij hopen ons aan te sluiten bij deze oud laureaten.