Onderwaterbeton cultuurcluster Tiel gestort

In Tiel is vorige week gestart met het storten van de betonvloer van de ondergrondse parkeergarage in Cultuurcluster Westluidense Poort. Een specialistische klus, want duikers hebben gedurende een aaneengesloten periode van 72 uur onderwaterbeton aangebracht om een betonvloer van 1,3 meter dik aan te brengen. Hierna is de bouwkuip leeggepompt. In de volgende fase wordt verder gegaan met het aanleggen van de vier vloeren van de parkeergarage die plek moet gaan bieden aan 580 auto’s. Daarna kunnen de bovengrondse bouwwerkzaamheden beginnen.

De nieuwe Westluidense Poort wordt hét Cultuurcluster van de stad Tiel en haar regio. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, muziek maken, dansen, toneel spelen, cursussen, lezingen en debatten volgen en informatie halen. Naast de cultuurfuncties aan het cultuurplein versterken de stadswoningen, de appartementen, de commerciële ruimten en de ondergrondse parkeergarage de aantrekkelijkheid van het gebied.

Westluidense Poort is een Design Build Maintain & Operate project van VolkerWessels. De Zwarte Hond is verantwoordelijk voor het ontwerp van het 17.000 m2 grote project. In 2016 zal het cultuurgebouw vorm gaan krijgen en eind 2017 staat de oplevering van zowel de parkeergarage als het cultuurgebouw gepland.
 

Klik hier voor meer beelden en informatie over Westluidense Poort. 

Neem voor meer informatie contact op met: André van der Slik.

Foto: Jan Bouwhuis