Ontvangstgebouw Hoge Veluwe gewonnen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe schreef dit voorjaar een open oproep uit voor het ontwerp van een nieuw ontvangstgebouw. Uit tachtig inzendingen werden zeven bureaus geselecteerd die hun visie op het ontvangstgebouw (informatiebalie, Parkwinkel, restaurant, ontvangstruimten en toiletvoorziening) mochten presenteren. De uiteindelijke keuze is gevallen op de combinatie Monadnock en De Zwarte Hond.

Volgens het Nationale Park biedt de visie van Monadnock en De Zwarte Hond een mooi evenwicht tussen aansprekende nieuwbouw en een ingetogen beeld, dat past bij het landschap in het centrumgebied van het Park, dat werd ontworpen door H+N+S Landschapsarchitecten. De visie om het gebouw aan de rand van het bos aan een open plek te plaatsen, sluit daarop aan. Een belangrijke overweging bij de keuze is de eenvoudige hoofdvorm van het ontwerp gekoppeld aan een bijzonder interieur geweest. Het Nationale Park beoordeelde de visie op de ruimtelijke doorsnede van het gebouw, evenals die op duurzaamheid, als excellent.

Zoals NP De Hoge Veluwe schrijft, kiezen ze met Monadnock en De Zwarte Hond voor ervaren en talentvolle architecten, passend binnen de traditie van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met veel plezier kijken we uit naar de voortzetting van deze samenwerking in het aanstaande ontwerpproces dat we met het Nationale Park ingaan. Onder voorbehoud van financiering start de nieuwbouw in 2014.

 
Voor meer info mail architect André van der Slik.

Beeld: Steve Armor