Oude technische school krijgt nieuwe woonbestemming

in opdracht van Koopmans Bouwgroep maakte De Zwarte Hond een ontwerp voor de transformatie van de voormalige technische school van ROC Noorderpoort in Groningen. Het pand krijgt een woonbestemming. in maart werd de koopovereenkomst getekend tussen Koopmans Bouwgroep en Noorderpoort.

Gemeentelijk monument
Het voormalig schoolgebouw was oorspronkelijk de Tweede School voor Technisch Onderwijs, gebouwd in het begin van de jaren zeventig in het uitbreidingsplan De Wijert-Noord, naar een ontwerp van de architect J.J.M. Vegter, die veel heeft betekend voor de wederopbouw en naoorlogse architectuur in Groningen.

Het gebouw, met een bruto vloeroppervlakte van circa 8.500 m2, heeft een gedeeltelijke status als gemeentelijk monument en telt vier verdiepingen en een souterrain. in het transformatieplan blijft de monumentale uitstraling behouden. Het bestaat uit een zeer gedifferentieerd woonprogramma met onder meer vrije sector huurappartementen van verschillende groottes, waaronder loftwoningen en penthouses.

Co-living
Onderdeel van het plan is een woonconcept waarin co-living centraal staat. in het hoofdgebouw komen kleinere appartementen die gebruik maken van algemene voorzieningen, zoals een gezamenlijke woonkamer, keuken, werkplekken, wasruimte en deelauto’s.