School Noord Hofland officieel geopend

Burgemeester Staatsen en wethouder van Onderwijs Adema-Nieuwenhuizen uit Voorschoten hebben het nieuwe scholencomplex Noord Hofland op feestelijke wijze geopend. Dat deden zij door samen met een aantal leerlingen van Het Kompas en De Vink een grote puzzel te leggen. Op de puzzel was het beeld verwerkt van de twee bomen die op de voorgevel van het scholencomplex staan afgebeeld.

De nieuwbouw betreft een scholencomplex met 17 klaslokalen voor Het Kompas en 14 klaslokalen voor De Vink, met daarboven een gymzaal. Samen met de constructeur Pieters bouwtechniek en installatieadviseurs Innax en Deerns hebben we in nauw overleg met de scholen een integraal ontwerp gemaakt voor een gezond, flexibel en zuinig gebouw.

Het pakket aan duurzame maatregelen in het ontwerp is gericht op een prettig klimaat in de scholen en op een goed milieu. Zo is gekozen voor een houten draagconstructie, die het mogelijk maakt om in de toekomst de indeling eventueel aan te passen. Daarnaast is er een luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning en zijn de armaturen bijvoorbeeld daglicht-gestuurd. Verder is er een groen, isolerend sedumdak op de school aangebracht. Het bouwtraject heeft zo'n jaar geduurd en is door de scholen vastgelegd op film. Nieuwsgierig naar het bouwproces en resultaat?
 

Voor meer info mail architect Willem Hein Schenk.