Snelle bouw aan Mondriaanplein

In Amsterdam Slotervaart wordt een vernieuwingsslag gemaakt waar meer groen in de private en openbare ruimte een grote rol speelt. Alle woningen ontlenen hun karakter aan de plek in de wijk, aan hun relatie met de openbare ruimte. Door heldere architectonische begrenzingen te ontwerpen, hebben bewoners maximale privacy en kunnen ze ook genieten van de heringerichte openbare ruimte. De 19 eengezinswoningen aan het Mondriaanplein krijgen tevens een eigen parkeerplaats en tuin.

De gevel is een compositie van plint, ramen en metselwerk geïnspireerd op het werk van Mondriaan. Diverse soorten metselwerk en metselverbanden maken lijnen en vlakken die elkaar kruisen en overlappen. Met de verbijzondering op de hoeken ontstaat er zo een gevelbeeld als geheel, per blok. De compositie maakt van een rij woningen één geheel.

Door toepassing van een bouwsysteem zijn de woningen goedkoper maar ook vijf maanden na de start al bijna gereed. Toekomstige bewoners kunnen dus relatief snel hun woning betrekken in een wijk die autoluw is, de Slotervaartplas en het Rembrandtpark om de hoek heeft en hartje Amsterdam op fietsafstand heeft liggen. Inmiddels zijn bijna alle woningen verkocht.
 

Voor meer info mail architect Tjeerd Jellema.