Jeroen de Willigen

Creative Director | Partner

Jeroen de Willigen is partner | creatief directeur bij De Zwarte Hond. Opgeleid aan de Technische Universiteit Delft en in 2015 afgestudeerd in MCD (Master City Developer) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, won hij in 2015 met zijn thesis ‘De Waarde van de Structuur’ de MCD-scriptie prijs.

Van 1996 tot 1998 was De Willigen werkzaam bij West 8, waarop volgend hij de stedenbouwkundige afdeling bij De Zwarte Hond heeft opgericht. In 2001 werd hij partner aldaar en vanaf 2011 directeur. De Willigen is binnen De Zwarte Hond verantwoordelijk voor tal van stedenbouwkundige projecten zoals: De Blauwe Stad in het Oldambt, Groeseind en de Zeehelden en Uitvindersbuurt in Tilburg, De Florijnas en het Stationsgebied in Assen, De Grunobuurt in Groningen en Hart van de Waalsprong in Nijmegen. Daarnaast treedt hij op als supervisor in diverse gebiedsontwikkelingen. Hij zet daarbij zijn ontwerpend vakmanschap in voor het oplossen van actuele maatschappelijke en economische vraagstukken.

Tussen 2008 en 2012 was De Willigen coördinator stedenbouw op de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en docent in Groningen en Delft. Van 2016 tot 2020 was Jeroen stadsbouwmeester in Groningen.

email Jeroen