VolkerWessels & De Zwarte Hond bouwen Westluidense Poort Tiel

Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de Westluidense Poort in Tiel is bereikt. Op 12 september 2013 hebben de gemeente Tiel en VolkerWessels hun handtekening gezet onder het contract waarmee de definitieve gunning voor de ontwikkeling van de Westluidense Poort is bekrachtigd. De Westluidense Poort bestaat uit een cultuurgebouw met cultuurplein, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Met de ontwikkeling van de Westluidense Poort tot cultureel kwartier investeert Tiel in haar toekomst als aantrekkelijke stad voor de eigen inwoners, bezoekers, nieuwe inwoners en bewoners van Rivierenland.

De Westluidense Poort wordt hét podium van en voor de stad en de regio. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, muziek maken, dansen, toneel spelen, cursussen, lezingen en debatten volgen en informatie halen. Naast het cultuurgebouw met een cultuurplein versterken ook de bouw van stadswoningen en appartementen (met op de begane grond ruimte voor commerciële activiteiten) en een ondergrondse parkeergarage de aantrekkelijkheid van het gebied. De parkeergarage, voor auto’s en fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het gebied en biedt een parkeergelegenheid die niet meer afhankelijk is van hoogwater en evenementen.

De Westluidense Poort is een Design Build Maintain & Operate-project. Het consortium bestaat uit VolkerWessels, De Zwarte Hond, Facilicom Services Group, PeutzPieters Bouwtechniek en Techniplan.
 

Voor meer informatie zie projectitem of mail met de architect Willem Hein Schenk.