Wandeloord op shortlist Rotterdamse Architectuurprijs

Sinds 2010 organiseert AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam, in opdracht van de gemeente Rotterdam de Rotterdamse Architectuurprijs. Elk jaar worden projecten genomineerd rondom een thema. Dit jaar is het thema woningbouw. Het project Wandeloord, en specifiek het opgeleverde blok C, staat op de shortlist.

Wandeloord is onderdeel van de vernieuwing in de wijk Nieuw Crooswijk, waarvan het mulitfunctioneel centrum 't Huys te Krooswijck de spits afbeet. Onder supervisie van West8 worden de verschillende woonblokken gerealiseerd. Elk blok bestaat uit verschillende zes verschillende architecten: JSA, Geurst & Schulze, Atelier Brink, Drost en van VeenNL Architects en De Zwarte Hond.

De vakjury, bestaande uit Edwin Oostmeijer (voorzitter), Dick van Gameren, Christine de Ruijter, Ergün Erkoçu en Anne Luijten zal uit deze lijst van 24 Rotterdamse gebouwen op 19 december tijdens de bijeenkomst ‘Rotterdam in Ontwikkeling’ in De Doelen de winnaar kiezen.

Ook het Rotterdamse publiek mag een keuze maken voor de Publieksprijs. Stemmen kan tot woensdag 19 december via http://www.rotterdam.nl/architectuurprijs.
 

Voor meer info mail architect Bart van Kampen.

Beeld: Luuk Kramer