1e prijs in competitie hotel en appartementen Marina Quartier, Regensburg

Het Marina Kwartier in Regensburg is een voormalig industrieterrein dat ligt tussen de historische Altstadt, de Donau en de Westhaven. De Zwarte Hond heeft een modern hotel- en woongebouw ontworpen dat als baken voor de buurt zal fungeren. Het functionele ontwerp sluit goed aan bij de nuchtere schoonheid van de omliggende oude industriegebouwen.

In het ontwerpvoorstel van De Zwarte Hond is bovenin relatief meer programma gerealiseerd, waardoor er op de onderste lagen meer licht en lucht ontstaat. Zo is er een lichte, groene binnentuin en een heeft het hotel een bijzondere entree, waaronder de openbare ruimte van de stad doorloopt. Ook is er in het ontwerp veel aandacht voor zichtlijnen.  

Het hotel en het appartementengebouw verschillen ruimtelijk van elkaar en hebben ook een subtiel ander geveldesign. De penthousewoningen hebben zicht op de Donau en de oude stad. Met hun stedelijke kwaliteit en exclusieve karakter vormen ze een verrijking van het woonaanbod van Regensburg.

Het doordachte ontwerp werd door opdrachtgever Ten Brinke Bayern Projektentwicklungs-GmbH (TBB) bekroond met de gedeelde eerste prijs. De andere eerste prijs ging naar H2M Architekten.