Aftrap bouw MFC Klarendal

Vrijdag 20 april is gestart met de bouw van het MFC Klarendal op het oude kazerneterrein aan de Klarendalseweg in Arnhem. Het multifunctioneel centrum wordt een trefpunt in de wijk en biedt plaats aan een brede school.

Wethouder van onderwijs, Luuk van Geffen gaf de officiële aftrap. Alle participanten en bewoners waren aanwezig bij dit kleine feestje. Kinderen van Basisschool Kunstrijk lieten samen met hem trots de eerste steen zien aan het overige publiek. Deze steen markeert de start van de bouw en daarmee het hoogtepunt in de wijkvernieuwing voor alle Klarendallers. De steen krijgt uiteraard een mooie plek bij de ingang van het gebouw dat naar verwachting in 2013 opgeleverd wordt.

In het MFC Klarendal krijgen tal van wijkvoorzieningen een plek: basisschool Kunstrijk, kinderopvang Skar, Sportbedrijf Arnhem, Wijkwinkel, Wijkcentrum, stichting Rijnstad, consultatiebureau STMG en de kickboksschool van Fred Royers. De instellingen gaan elkaar versterken door het activiteitenaanbod op elkaar af te stemmen en ook samen nieuwe activiteiten aanbieden.
 

Voor meer info mail architect Bart van Kampen.