Agaathhof in de race voor BNA beste gebouw 2017

Het Agaathhof is met acht andere gebouwen in de race voor de titel BNA beste gebouw van 2017. In de Volkskrant van 21 maart werden de negen genomineerden aangekondigd. Met de award wil de branchevereniging de meerwaarde van architectuur voor opdrachtgevers en de samenleving laten zien.

Een zeskoppige jury onder leiding van oud-politicus Hans Wijers koos de negen projecten. De echo van de crisis is in de trage bouwsector nog steeds voelbaar. Dat is te zien in het aantal inzendingen, maar ook in de ontwerpen; minder spektakelarchitectuur. Ook zijn er veel projecten die zorgvuldig zijn ingepast in de bestaande stad, zo ook het Agaathhof dat is genomineerd in de categorie “particuliere woonbeleving”.

De bewoners van het Agaathhof wonen in een oase van rust, midden in het bedrijvige centrum van Groningen. Door het woningbouwproject als een herinterpretatie van een typisch Gronings hofje vorm te geven is er een zeer fijne woonplek ontstaan met alle comfort. De bewoners parkeren onder de woningen, er is veel licht door de ruimtelijke opzet en de bewoners hebben privé en collectieve buitenruimte.

De uitreiking van de BNA award vindt plaats op 19 mei in Utrecht.  

Lees hier meer over het Agaathhof. En stemmen kan hier!