ASTRON & Staatsbosbeheer geven startsein uitbreiding

Door de groei van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie in Dwingeloo is het huidige gebouw te klein geworden. Om al het eigen personeel en de medewerkers van een aantal gelieerde organisaties te huisvesten is besloten om naast een grondige renovatie van het bestaande pand een nieuwe vleugel aan de bestaande laboratoria en kantoren te bouwen.

ASTRON is gevestigd in het Nationaal Park Dwingelderveld. Uitbreidingen in een natuurgebied worden niet zomaar vergund. De eisen van Staatsbosbeheer zijn hoog. In nauwe samenspraak met de opdrachtgevers, bouwpartners en omwonenden hebben wij een zorgvuldige inpassing ontworpen in het Dwingelderveld. Staatsbosbeheer hecht veel waarde aan het duurzame karakter en een verantwoorde inpassing van de nieuwe vleugel.

Woensdag 11 april 2012 heeft prof. dr. Karel Gaemers, voorzitter van het bestuur van ASTRON, tijdens een feestelijke ceremonie het startsein gegeven voor de uitbreiding en renovatie. De nieuwe vleugel is eind 2012 gereed en het hele project zal naar verwachting in augustus 2013 afgerond zijn.