Daan Zandbelt associate bij De Zwarte Hond

Daan Zandbelt gaat vanaf 1 maart aan de slag als associate bij De Zwarte Hond. Met zijn jarenlange ervaring bij ZAUD, en daarvoor bij Zandbelt&vandenBerg, brengt hij een schat aan kennis mee op het gebied van regionale ontwikkeling, ontwerpend onderzoek, stedenbouw en architectuur. Binnen De Zwarte Hond gaat Daan zich dan ook vooral richten op stedenbouw in de gehele breedte, en zal daarnaast samen met Bart van Kampen het Rotterdamse team leiden. Ook blijft hij aan TU Delft verbonden als assistant professor bij de Van Eesteren leerstoel op de faculteit Bouwkunde.

De Zwarte Hond is verheugd dat Daan Zandbelt zal toetreden tot het bureau. “Daan is een veelzijdige en talentvolle stedenbouwkundige en architect. In complexe projecten is hij in staat vele actoren door middel van ontwerp en ontwerpend onderzoek te verbinden. Hij wint snel vertrouwen door zijn intelligentie, analytisch vermogen, en zijn gedrevenheid om ingewikkelde vraagstukken snel en adequaat op te lossen. Daarnaast is hij door zijn innemende persoonlijkheid gewoon leuk om mee samen te werken.”, aldus algemeen directeur Jeroen de Willigen.
 
Het werk van Daan Zandbelt ligt in het verlengde van de projecten van De Zwarte Hond; eigenzinnige projecten die de stad of leefomgeving verbeteren, altijd in continue samenhang met de bestaande ruimtelijke en socio-economische context. Een voorbeeld is de upgrade van de Witte de Withstraat 50 in Rotterdam, waardoor twee centra voor hedendaagse kunst beide een herkenbaar gezicht kregen en verbonden werden met de Rotterdamse kunst- en uitgaansstraat. Van een hele andere schaal, maar passend binnen dezelfde blik op de stad is het onderzoeksproject Mid-Size Utopia. In dit op het IABR tentoongestelde onderzoek is de relatie tussen mobiliteit en verstedelijking in de stedelijke regio’s aan de rand van de Randstad geanalyseerd met als doel de structuur en samenhang van toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen te versterken. Daan zegt over zijn stap naar De Zwarte Hond: "Het biedt mij de kans om aan grotere, complexere projecten te werken die ik als stedenbouwkundige kan helpen definiëren en waaraan we met De Zwarte Hond kunnen bouwen. Daar heb ik veel zin in.”
 

Neem voor meer informatie contact op met Daan Zandbelt: zandbelt@dezwartehond.nl