Dag van de Architectuur, De Zwarte Hond in Groningen

Elk jaar krijgt de Dag van de Architectuur een landelijk thema mee, dit jaar luidt deze Architectuur & Voedsel. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni vinden er tal van activiteiten plaats om een breed publiek architectuur te laten beleven. 

In Groningen is traditiegetrouw de Dag van de Architectuur gekoppeld aan de Grote Groninger Gebouwenenquête 2012. Publiek en vakjury spreken zich in deze enquête uit over de kwaliteit van de Groninger architectuur van het afgelopen jaar. De Zwarte Hond is genomineerd met twee projecten: woningen op de Touwbaan op het voormalige CIBOGA terrein en uiteraard met het Laboratorium voor InfectieziektenStemmen kan tot en met donderdag 21 juni.

Op vrijdagavond 22 juni wordt de uitslag tijdens de DAGborrel in het Grand Theatre bekendgemaakt. Voor de winnende architecten, aannemers en opdrachtgevers liggen prestigieuze Gouden Bakstenen klaar. Zaterdag 23 juni rijdt er een bus langs alle genomineerde projecten.

Zaterdag tussen 12 en 16 uur is er tevens een stoelenenquête in het restaurant De Four Roses. De Zwarte Hond heeft samen met Wessel Zijp aangename plekken gemaakt waar voedsel en architectuur samengaan; De Four Roses, Het Feithuis, de plaats Melkema en binnenkort het Café Restaurant en Hotel het Prinsenhof aan de Martinikerkhof. In de Four Roses kunt u meehelpen de stoel voor het cafe van het Prinsenhof uit te zoeken! Vos Interieur stelt 8 teststoelen beschikbaar.
 

Voor meer info mail architect Henk Stadens.