De tweede eerste paal

In Amsterdam Nieuw-West is een begin gemaakt met de tweede fase van het woningbouwplan Overtoomse veld Middengebied Noord. Eigen Haard en Syntrus Achmea Real Estate & Finance realiseren samen in totaal 152 nieuwbouwwoningen. Met de realisatie wordt een belangrijke impuls gegeven aan de stedelijke vernieuwing binnen deze van oudsher kwetsbare wijk.

Deze tweede fase sluit aan op de reeds 43 woningen die wij in de eerste fase hebben gerealiseerd. Daar wonen de eerste bewoners inmiddels met veel plezier. Samen met aannemer Van Wijnen Weesp B.V. realiseren wij nu 56 grondgebonden woningen. De eerste paal van het nieuwbouwproject werd geslagen door bestuurder Ronald Mauer van Stadsdeel Nieuw-West.

Middengebied Noord is het woonhart van het noordelijke Overtoomse Veld. Het woningaabod bestaat uit een mix van appartementen en eengezinswoningen. Met de bouw van deze laatste fase wordt na jarenlange braakligging van het terrein een prachtig nieuwe woonlocatie toegevoegd in dit gebied. Oplevering van het project zal gefaseerd plaatsvinden in de periode tussen eind 2015 en begin 2016. Daarmee zal er weer een groot deel stadvernieuwing worden afgerond.

Meer info? Neem contact op met architect Tjeerd Jellema.