De Zwarte Hond bereikt finale

Bloed, zweet en tranen zaterdagmiddag op het Multiplein in het Rotterdamse Lloydkwartier. Twaalf architectenbureaus streden om de Archicup 2013. De kunstgrasvelden zorgde voor schaafwonden op een aantal knieën. De ongetrainde architecten hadden al na 1 wedstrijd een  drijfnat shirt. Tranen vloeide soms geluk, af en toe van verdriet, maar meestal om de pijn te verbijten.

In de finale was Mecanoo architecten uiteindelijk met 2-1 te sterk voor het team van De Zwarte Hond. Powerhouse Company won de prijs voor het mooiste tenue. V8 architects is met 0 punten en een doelsaldo van -6 als laatste geëindigd. Zij organiseren de Archicup 2014.

Naast een verrassend sterk team op het veld hadden wij ook een sterk team rond het veld. Dit jaar hebben wij het event gehost. Voor de ongeveer 150 deelnemers was alles piekfijn in orde om een goed prestatie te leveren.

Na de prijsuitreiking hebben alle teams genoten van een overheerlijke stamppot en werd er getoost op de winnaars. Aan het napraten kwam pas laat een einde. Wij danken alle deelnemers en sponsor Alcoa voor deze geslaagde dag.