De Zwarte Hond is medeoprichter van Holland Hospital Architects

Holland Hospital Architects is een joint venture van Architecten aan de Maas en De Zwarte Hond. Beide bureaus hebben hun uitgebreide portfolio op het gebied van gezondheidzorg gebundeld om adequaat de buitenlandse markt te kunnen bedienen. De focus van HHA ligt op de Europese, Turkse en Chinese markt.

Het werkveld van Holland Hospital Architects strekt zich uit van gebouwen voor individuele zorg tot huisvesting van collectieve zorg. Van ouderenhuisvesting en verzorgingstehuizen tot (academische) ziekenhuizen. Voor elke opdracht en opdrachtgever wordt een gespecialiseerd team samengesteld. Het werken met BIM vormt een vanzelfsprekend onderdeel van de nieuwe organisatiestructuur. Een BIM-platform ondersteunt het ontwerpteam en faciliteert ketenpartners in de uitvoerings- en onderhoudsfase met onder andere de coördinatie van de bouwfasering, beheersing van de bouw- en onderhoudskosten.

Architecten aan de Maas en De Zwarte Hond hebben in de afgelopen decennia een diepgaande kennis opgebouwd en gedegen ervaring opgedaan in het realiseren van zorggebouwen. De drijvende kracht in elk project van beide bureaus zijn de gebruikers. Bij zowel grote complexe ziekenhuizen als kleinere zorgcentra wordt alles in het werk gesteld om te ontdekken hoe patiënten en zorgverleners een gebouw willen gebruiken.

Han Westelaken (Architecten aan de Maas) en Eric van Keulen (De Zwarte Hond) zijn de twee aanspreekpunten voor Holland Hospital Architects (HHA).Voor een overzicht van de reeds uitgevoerde projecten verwijzen wij naar de website.