De Zwarte Hond opent nieuwe vestiging in Keulen

De Zwarte Hond, bureau voor architectuur en stedenbouw heeft sinds kort een vestiging in Duitsland, naast de twee vestigingen in Nederland. Het nieuwe bureau is gevestigd in Keulen, met ongeveer 1 miljoen inwoners de grootste stad van Noord-Rijnland-Westfalen en de vierde stad van Duitsland. De stad ligt midden in een regio met interessante economische perspectieven en ruimtelijke uitdagingen. Duitsland is geen onbekend terrein voor De Zwarte Hond. Voor de oprichting van De Zwarte Hond in 1985 heeft Jurjen van der Meer, partner en oprichter van het bureau, het vak geleerd bij Axel Schultes en Dietrich Bangert (bureau BJSS, West Berlijn). Met de vestiging in Keulen wordt opnieuw het avontuur gezocht in Duitsland.

De bureaus in Groningen, Rotterdam en Keulen vormen nu een strategisch Europees netwerk in zowel hoog als laag dynamische gebieden. Stedelijke en landelijke vraagstukken kunnen hierdoor adequaat worden aangepakt. De nieuwe vestiging is een vanzelfsprekende keuze door het toenemende aantal projecten in Duitsland. Bestaande opdrachtgevers kunnen hierdoor beter bediend worden, tegelijkertijd is het een goede basis om de activiteiten in Duitsland uit te breiden. De gezonde financiële positie van De Zwarte Hond maakt deze investering in nieuwe markten mogelijk. De vestiging in Keulen wordt geleid door Matthias Rottmann en richt zich voornamelijk op stedenbouw, landschap en onderzoek.

Matthias Rottmann (Bochum, 1974) studeerde architectuur aan de Technische Universität Berlin en Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona. in 2003 vertrok hij naar Rotterdam waar hij begon als assistent-ontwerper bij De Zwarte Hond, sinds 2006 is hij stedenbouwkundig ontwerper & projectleider. Zijn expertise ligt hier met name bij grootschalige infrastructuur- en transformatieprojecten, waarbij een integrale benadering vanuit het landschappelijk, maatschappelijk en economisch perspectief centraal staat.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan projecten in Bielefeld, Regensburg en München. Bij een aantal projecten wordt samengewerkt met de erkende Duitse ontwerpbureaus Studio UC en Breimann&Bruun.

Meer informatie over Bielefeld
Meer informatie over Regensburg
Meer informatie over Leipzig
Meer informatie over Welzow