Ellen Schindler benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur

De Raad voor Cultuur heeft vandaag bekend gemaakt dat Ellen Schindler, CEO van De Zwarte Hond, benoemd is tot Raadslid. De Raad voor Cultuur is het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media.

Ellen Schindler heeft na haar opleiding aan de Willem de Kooning Academy en de Erasmus school of History, Culture and Cummunication haar kracht en liefde voor cultuur omgezet in een professionele loopbaan. Sinds 2018 is ze partner/CEO van De Zwarte Hond, waar ze verantwoordelijk is voor Business Strategy & Development, Branding, PR & Communicatie, de Academy en Internationalisering. Tot 2018 was ze CEO bij Kossmanndejong exhibition architects, een ontwerpbureau voor museale inrichting dat ze internationaal een gezicht heeft gegeven.
Ellen heeft in het verleden in verschillende commissies van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zitting gehad, en momenteel is zij bestuurslid van Conny Janssen Danst. In 2016 was zij lid van de Commissie Actie-agenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp bij de Raad voor Cultuur.

Ellen Schindler over haar benoeming: “Ontwikkeling mogelijk maken. Dat is mijn leitmotiv. Benoemd worden als lid voor de Raad van Cultuur is eervol en gewetensvol. De opgave waar we voor staan ervaar ik als evident en urgent: hoe krijg je een sector die meer dan een jaar lam is gelegd opnieuw in beweging en vooral, hoe helpen we de sector ook verder?.“

Het team van De Zwarte Hond is ontzettend trots dat Ellen zo’n verantwoordelijke maatschappelijke rol vervult voor de cultuursector. De benoeming ligt precies in de filosofie van De Zwarte Hond om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwerpen van de leefmilieus van morgen en de condities te scheppen voor de beste woon-, werk- en leeromgevingen.

Jeroen de Willigen van De Zwarte Hond: “We zijn natuurlijk heel blij dat er iemand in de Raad voor Cultuur komt vanuit de creatieve industrie, en dat dat ook nog één van onze partners is. Ellen kan als geen ander de verbinding leggen tussen cultuur, maatschappelijke vraagstukken en ondernemerschap, dat laat ze dagelijks bij ons zien.”

Foto: Chantal Elisabeth Ariëns