Expo: METRO O1O

Onwaarschijnlijk, maar waargebeurd. METRO O1O is een graphic novel over een wereldstad aan de Maas. Ga mee op reis door de geschiedenis én de toekomst van de stad Rotterdam en bezoek de tentoonstelling over het boek in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

METRO O1O is inmiddels als schoolboek gratis uitgedeeld aan bijna 15.000 brugklassers, op 62 middelbare scholen in Rotterdam. Het boek wordt in klassen gelezen, er worden opdrachten en tentoonstellingen gemaakt en verschillende culturele instellingen in de stad haken aan op thema’s uit het boek.

De tentoonstelling begint op de begane grond met een greep uit de inhoud van het boek, laat resultaten zien van activiteiten op de scholen en geeft een vooruitblik van plannen die nog gaan komen in andere steden. En op de verschillende verdiepingen laten we zien hoe het boek alles te maken heeft met verhalen van de stad en de bibliotheekcollectie.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van 8 februari tot 24 maart. Meer informatie op de website van de Centrale Bibliotheek Rotterdam.