Expo Stadt-Design.NL in het Museum für Angewandte Kunst Köln (MAKK)

Op aanvraag van het Nederlands Consulaat-Generaal in Düsseldorf organiseert ‘Dutch Design Desk Europe’ (DDDE) een expositie in het Museum für Angewandte Kunst in Keulen (MAKK). Het gaat in de tentoonstelling om een select overzicht van Nederlands ‘Stadt-Design.NL’. Nederlandse bureaus laten zien hoe zij planologie, stedenbouw, architectuur en de vormgeving van de openbare ruimte in Nederland benaderen.

De Zwarte Hond laat in deze expositie het project Grunobuurt in Groningen zien middels twee panelen als onderdeel van de categorie 'Stadt-Block'.

De expositie van de Nederlandse Maand werd geopend door de kunstenaar en architect John Körmeling.

DESIGN STADT-NL PANEL
Op 12 april geeft Francine Houben (Mecanoo architecten, Delft) een lezing met aansluitend een podiumdiscussie waar Matthias Rottmann (De Zwarte Hond Keulen) aan deelneemt.

Het DDDE wil de Nederlandse economie stimuleren door de Nederlandse creatieve industrie te ondersteunen bij het betreden van de Duitse en Belgische markt. Het programma rond ‘Stadt-Design.NL’ is een samenwerking tussen het NAi, Dutch Design Desk Europe, het Museum für Angewandte Kunst Köln en het General-Consulaat der Nederlanden Düsseldorf.

De expositie loopt van 5 april tot 29 april in Keulen, Duitsland.

Bekijk het project Grunobuurt in Groningen.