Feestelijke opening Brede School Didam

Op donderdag 14 november is Brede School Zuid in de wijk Kerkwijk in Didam geopend. Het gebouw aan de Reinskamp 2a biedt onderdak aan basisschool Het Kompas, kinderopvang Puck & Co, sporthal ’t Raland en judovereniging JVO. Begin 2014 zal ook kindercentrum Zozijn een aantal lokalen betrekken. Wethouder Ingrid Wolsing: “Ik ben een trotse wethouder, het is een prachtig gebouw geworden.”

Een Brede School is bedoeld voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar, van kinderopvang tot en met groep 8. Sport en buitenschoolse activiteiten zitten in hetzelfde gebouw. Projectleider Bernadet Groenenstijn: “Doordat er geen knip meer zit tussen de kinderopvang en de basisschool, is de overgang veel kleiner en dat biedt kinderen betere kansen.” Wolsing voegt toe: “Het is prettig voor ouders en kinderen als ze de hele dag in één gebouw kunnen zijn. Kinderen hoeven uit school niet meer op de fiets door de kou naar hun sport.”

Zeven jaar geleden zijn de plannen voor Brede School Zuid gestart. De centrale hal vormt het hart van de school. De buitenschoolse opvang en de leerpleinen zijn gecombineerd, waardoor je elkaar altijd tegenkomt. Het gebouw is duurzaam gebouwd, met onderhoudsarme materialen. De hal wordt continue voorzien van daglicht en frisse lucht, waardoor leerlingen zich beter kunnen concentreren. De sporthal is ruim opgezet met speciale aandacht voor de akoestiek.

Op het schoolplein van de Brede School is een multifunctioneel ‘openbaar’ speelplein aangelegd. De speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Groenenstijn: “Er moest een speeltuin voor de wijk komen en we wilden voor de school iets doen. We hebben gekozen voor één mooie speelgelegenheid die straks ook opengesteld wordt voor de buurt.”

Meer info: Martine Drijftholt. Kijk in het expertisedossier Onderwijs voor alle scholen van De Zwarte Hond.