Geselecteerd voor dialoogfase RIVM

Na een Europese aanbesteding zijn drie partijen geselecteerd om deel te nemen aan de dialoogfase voor de realisatie van de nieuwe huisvesting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en een deel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op het Utrechtse Science Park.

Het consortium Poort van Utrecht bestaat behalve De Zwarte Hond uit de BAM, PGGM Infrastructure Coöperatie, Bureau B+B Stedenbouw en Landschapsarchitectuur, ISS Nederland en RKD Architects.

In het nieuwe pand, dat in 2018 klaar moet zijn, komen 1.450 medewerkers van het RIVM en enkele afdelingen van het ministerie van VWS. Het project wordt gerealiseerd op de plek van het uit 1974 stammende Wentgebouw (zie foto), dat zal worden gesloopt.

De selectie betreft een DBFMO-contract. Tijdens de dialoog gaan de opdrachtgever en de betrokken partijen met elkaar om de tafel om alle vragen over de nieuwe huisvesting door te nemen. Ze toetsen of ze elkaar goed hebben begrepen en tasten bij elkaar af wat haalbaar is. Naar verwachting wordt de dialoog in de tweede helft van 2013 afgerond.