Groeseind bloeit op

In Tilburg Groeseind wordt het stedenbouwkundig en inrichtingsplan stap voor stap aangelegd en ingevuld. Het plan omvat verschillende woonstraten met ieder hun eigen sfeer. Twee van de vier straten zijn nu klaar. In totaal 10 architecten zorgen voor de variëteit in architectuur. De opgeleverde woonstraten zijn van BIQ, Rocha Tombal en De Zwarte Hond. De eerste bewoners zijn in december 2011 ingehuisd en krijgen een groen uitzicht nu de bomen uitlopen. Het centrale deel park zal binnen twee maanden gereed zijn zodat de zomer prima in Groeseind gevierd kan worden.

Zoals een nieuwe bewoner verwoordt: ”Groeseind is een levendige en gezellige buurt. Ofschoon het de naam van een volksbuurt had, is Groeseind in de nieuwe opzet ruim en groen met veel diversiteit in de architectuur, dus aparte en mooie huizen, zonder dat het rommelig oogt. Het fijne park nodigt uit om met je kinderen naar buiten te gaan, het wordt een fijne speel- en picknickplek. Ik hoor eigenlijk van heel veel mensen die hier al wonen dat ze erg tevreden zijn. Op zoek naar een grotere woning werden we door vrienden gewezen op deze vernieuwde wijk. Als je perse in de stad wilt blijven wonen, is dit een buitenkansje. We hebben Groeseind bekeken voordat er gesloopt ging worden en met de plannen in de hand zagen we heel duidelijk de potentie van de wijk, zeker gezien het prachtige stadspark met in het hart met grote, oude bomen en de diverse voorzieningen op loopafstand.”

Voor mensen die alsnog in Groeseind willen wonen is het nog niet te laat; vanaf 1 juni is de verkoop gestart van 64 appartementen en 19 grondgebonden woningen.
 

Voor meer info mail Jeroen de Willigen.