Nieuw woon-/retailgebouw maakt levendig dorpsplein Haren compleet

De Zwarte Hond heeft samen met de combinatie Explorius-Nijhuis Bouw de selectie voor nieuwbouw in het hart van Haren gewonnen. in het nieuwe complex aan het Raadhuisplein komen 32 luxe appartementen rondom een binnentuin, met in de plint een supermarkt en retail. Het gebouw komt op de lege plek naast het nieuwe gemeentehuis en voltooit daarmee het dorpsplein.

Op meerdere manieren vormt het nieuwe complex een schakel in het centrum: het verbindt het groene Haren met het centrum, winkelstraat met plein, en publiek met privaat. Hiermee zal de nieuwbouw het Groningse dorp een grote kwaliteitsimpuls geven. Wethouder Mathilde Stiekema is blij dat de plannen voor het centrum van Haren nu concreet worden: “Haren miste het kloppende dorpshart en daar gaan deze plannen verandering in brengen.”

Het robuuste gebouw met metselwerkgevel straalt openheid  uit.  Een levendige, welkome plek voor het winkelend publiek en voor de bewoners een fijne, lichte woonplek met ook voldoende privéruimte. De bouw zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2019 starten.