Basisschool De Glashorst

CBS De Glashorst is een gezonde school waarin veel daglicht doordringt. Een school die is ontworpen op de schaal van het kind, met treinzitjes in geborgen nisjes, lage doorkijkjes, verstopplekjes in de gevel en een speelplein in de zon. Door het gebouw achter op de kavel te plaatsen en het schoolplein aan de voorkant, in contact met de wijk, ontstaat buitenruimte die bijdraagt aan de levendigheid in het dorp. Maar het meest belangrijke van deze ontwerpkeuze is dat hierdoor een compact gebouw is ontstaan met maximale mogelijkheden.

Basisschool De Glashorst 1
Basisschool De Glashorst 2
Basisschool De Glashorst 3
Basisschool De Glashorst 4
Basisschool De Glashorst 5
Basisschool De Glashorst 6
Basisschool De Glashorst 7
Basisschool De Glashorst 8
Basisschool De Glashorst 9

details

Project
Basisschool De Glashorst
Locatie
Scherpenzeel, NL
omvang
1521 m²
Periode
2015-2019
Opdrachtgever
VPCO De Viermaster
Discipline
Architectuur
Programma
Onderwijs & Onderzoek
Status
Gerealiseerd
Meer info
bd@dezwartehond.nl