Reuring – Rust – Ruis

Reuring – Rust – Ruis

Het is een belangrijke uitdaging in Nederland: De transformatie van verouderde binnenstedelijke locaties tot aantrekkelijke multifunctionele gebieden. Zo’n transformatie is heel waardevol, maar ook bijzonder complex. Hoe geef je de ideale mix van functies vorm en hoe zorg je ervoor dat het gebied de tand des tijds goed doorstaat?

De oplossing: een raamwerkplan dat het stedelijk gebied op hoofdlijnen organiseert in zones voor Reuring, Rust en Ruis.

Van functies scheiden naar functies mengen
In het verleden deelden we de stad rigide op in zones met hun eigen functie. Nu weten we dat gebieden met gemengde functies cruciaal zijn voor de leefbaarheid van de stad. In zulke gebieden kunnen we op korte afstand van elkaar werken, wonen, sporten, uitgaan, lawaai maken, flaneren en tot rust komen. Maar in de praktijk lopen we aan tegen een probleem: verschillende functies blijken nogal eens te botsen.

Een raamwerkplan helpt om die paradox op te lossen en grip te krijgen op de complexiteit. In het raamwerkplan onderscheiden we drie zones. In elk van die zones kunnen we wonen en in elk van die zones is er ruimte voor andere stedelijke functies. Maar elke zone heeft zijn eigen accent: Reuring, Rust of Ruis. De indeling van de zones is niet gebaseerd op functie, maar op (stedelijke) kwaliteiten.

Reuring – Rust – Ruis 1
Reuring – Rust – Ruis 2
Reuring – Rust – Ruis 3
Reuring – Rust – Ruis 4
Reuring – Rust – Ruis 5
Reuring – Rust – Ruis 6
Reuring – Rust – Ruis 7

details

Project
Reuring – Rust – Ruis
Locatie
omvang
Periode
2019
Opdrachtgever
Discipline
Stedenbouw, Strategie
Programma
Commercieel, Kantoren, Masterplan, Onderwijs, Publieke gebouwen, Wonen
Status
Gerealiseerd
Fotograaf
De Zwarte Hond
Meer info
bd@dezwartehond.nl