Vakantiewoning Cornelisse

De Familie Cornelisse vroeg De Zwarte Hond een vakantiewoning te bouwen op Schiermonnikoog. Het eiland waar zij vele weekenden en zomers met elkaar doorbrengen. De kavel is een groene beschutte plek, grenzend aan de duinen, tussen het dorp en het strand in.

Na opgave van de door de familie Cornelisse gewenste ruimtes hebben wij een heldere en compacte indeling van het huis gemaakt. Binnen de strenge regels van het bestemmingsplan is het een huis geworden waarbij alle gevraagde kamers gerealiseerd zijn en elke vierkante meter slim gebruikt wordt. Er is zelfs een kelder onder de woning voor fietsen en wasmachine.

Aan de zijde van het Karrepad ligt de keuken met een terras op de ochtendzon. Aan deze zijde is het huis relatief gesloten. Alleen het grote raam vanuit de keuken en de luikjes bij de slaapkamers verklappen of de familie thuis is. De tuinzijde heeft een groot terras in de zon met een beschut veranda gedeelte om in de schaduw of droog te zitten. Beide terrassen zijn rondom het huis met elkaar verbonden zodat je altijd met droge voeten een rondje kan lopen om het huis. Aan de tuinzijde is ook nog een buitendouche gemaakt, handig als je net van het strand komt.

De voordeur bij de familie Cornelisse is slechts een formele deur. Wanneer de familie thuis is, loopt men meestal door de keuken en woonkamer het huis in en uit. Door de grote schuifdeuren is het huis heel open en is de veranda eigenlijk de grootste woonkamer. Wanneer je in het midden van het huis staat kan je aan alle zijdes om je heen naar buiten kijken. Ook binnen hebben de slaap- en badkamers schuifwanden. Zo kan je de ruimtes functioneler indelen en oogt het geheel rustig als de deuren open staan.

Vakantiewoning Cornelisse 1
Vakantiewoning Cornelisse 2
Vakantiewoning Cornelisse 3
Vakantiewoning Cornelisse 4
Vakantiewoning Cornelisse 5
Vakantiewoning Cornelisse 6
Vakantiewoning Cornelisse 7
Vakantiewoning Cornelisse 8
Vakantiewoning Cornelisse 9

details

Project
Vakantiewoning Cornelisse
Locatie
Schiermonnikoog, NL
omvang
140 m²
Periode
2007-2009
Opdrachtgever
Familie Cornelisse
Discipline
Architectuur
Programma
Wonen & Zorg
Status
Gerealiseerd
Fotograaf
Peter Foppe Schut
Meer info
bd@dezwartehond.nl