Selectie gewonnen voor Bremerhaven

We gaan werken aan een nieuw project in de grootste stad aan de Duitse Noordzeekust. De gemeente Bremerhaven heeft De Zwarte Hond geselecteerd om de verbinding tussen de binnenstad en het toeristische Havenwelten aan de Weser te verbeteren. Bovendien moet de barrière die de brede Columbusstraße nu vormt, beide gebieden met elkaar gaan verbinden en het stadscentrum nieuw leven inblazen.

Een van de belangrijkste aandachtspunten om deze doelen te bereiken, is toeristen naar de binnenstad te lokken. Naast het gebrek aan goede routes, hebben toeristen geen behoefte om naar de binnenstad te gaan omdat alle faciliteiten, van cafés en restaurants tot winkels en entertainment, zich direct in Havenwelten bevinden. Het gaat dus niet alleen om het vergroten van de bereikbaarheid tussen de binnenstad en het rivierfront, maar ook om na te denken over aanvullende functies die bepaalde doelgroepen aan kunnen trekken.

Om het publiek te betrekken bij het vinden van oplossingen, is onze volgende stap het actief betrekken van het publiek met behulp van Swipocratie. Deze innovatieve online tool is nog nooit eerder gebruikt in Duitsland en stelt ons in staat om problemen en wensen te verzamelen. Alle input zal worden gebruikt om vier verschillende modellen uit te werken die elk een andere benadering tonen voor het verbinden van Havenwelten met de binnenstad.