St. Michaëlschool wint publieksprijs Rotterdam Architectuurprijs 2014

Woensdag 17 december heeft de St. Michaëlschool de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2014 in de wacht gesleept. Bij de vijfde editie van de prijs beoordeelde een vakjury én het Rotterdamse publiek de beste utiliteitsbouwwerken van de afgelopen drie jaar. Tijdens de feestelijke ceremonie in de Burgerzaal van het stadhuis bleek dat de inwoners van Rotterdam voor de St. Michaëlschool hebben gekozen. Het Centraal Station van team CS won de juryprijs.  
 
“Er was veel gestemd op de St. Michaëlschool, door gebruikers maar ook door stemmers die niet direct iets met de school te maken hebben. En iedereen is juichend enthousiast.”, aldus het jury rapport. Een leerkracht noemt de school “een genot om in te mogen werken”. Anderen waarderen het vooral als een investering in de jeugd: “Geweldig, om in zo’n krachtige leeromgeving je talenten te kunnen ontwikkelen!” Ook de manier waarop de St. Michaëlschool zich voegt in de buurt wordt geroemd. “Verbazend hoe groot en ruimtelijk de school van binnen is, terwijl de buitenkant bescheiden is.”  

De St. Michaëlschool is deze zomer in gebruik genomen. Als een ‘villa in het groen’ ligt het nieuwe gebouw van de school in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Dit concept verwijst niet alleen naar de wit gepleisterde buitenkant van de school, maar ook naar de huiselijke, overzichtelijke binnenwereld. Ondanks dat het een grote basisschool is met 550 leerlingen, voelt het gebouw niet groot aan en past het goed bij de belevingswereld van het kind. Een optimale integratie van installaties in de ruimtelijke en bouwkundige opzet maken het gebouw tevens zeer duurzaam, met een hoge mate van comfort. 
 
Lees hier meer.