Start bouw Huis voor Cultuur & Bestuur Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer krijgt één centraal gebouw waarin het gemeentehuis, theater Het Kielzog en de centrale bibliotheek worden gevestigd: het Huis voor Cultuur & Bestuur. Het huidige gemeentehuis en Kunstencentrum zullen hiervoor deels worden hergebruikt, een ander deel zal worden gesloopt. Voor fase 1, het Cultuurdeel is dinsdag 28 oktober de start bouw gevierd. Marco Metscher en Roelof Stabler, de huidige en oud-wethouder van de Groningse gemeente sloopten een deel van het bestaande gebouw als starthandeling.

Door het nieuwe gemeentehuis, de bibliotheek en Het Kielzog te centreren in één prominent publieke gebouw kan het voorzieningen niveau en de stedenbouwkundige situatie worden verbeterd in het centrum van de stad. Alle organisaties hebben eigen eisen en wensen, maar uitgangspunt is dat ze op verschillende vlakken gaan samenwerken. De burgers van Hoogezand-Sappemeer worden straks bediend met een breed servicepalet op het vlak van gemeentelijke diensten, voorlichting, educatie, cultuur en ontspanning.

Aansluitend aan de sloop zal de bouw beginnen. Volgens planning zal het Cultuurdeel in de zomer van 2015 in gebruik genomen worden.
 

Neem voor meer informatie contact op met: Henk Stadens.