Start nieuwbouw ’s Heeren Loo De Villa

Afgelopen donderdag 12 april werd officieel gestart met de bouw van twaalf woonappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking en dagbestedingsruimten voor 's Heeren Loo in Apeldoorn.

Behalve de onthulling van het bouwbord is 12 april ook de nieuwe naam van het pand aan de Zutphensestraat 129 in Apeldoorn onthuld: De Villa.

De naam De Villa werd al gebruikt door de cliënten toen alleen nog het schetsontwerp op tafel lag. Een logisch vervolg om het gebouw nu officieel zo te noemen. De Villa biedt straks plaats aan twaalf woonappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking evenals aan de kaarsenmakerij en het zeepatelier.

Bij de onthulling waren veel cliënten, medewerkers en leid(st)ers van 's Heeren Loo aanwezig. Een cliënt deed de eerste graafwerkzaamheden in een echte kraan en er was zelfgemaakte cake met koffie.  Ook de architect Bart van Kampen was aanwezig. Hij signaleerde dat de bouwplaats niet toegankelijk was voor rolstoelen en grapte: "Volgende keer in bestek opnemen."